Προς κ. Καραχάλιο .Υπόμνημα κοινής δράσης

                                                                                                                                                                                    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:20/05/2018                                                              

ΘΕΜΑ: Υπόμνημα κοινής δράσης

Κύριε Καραχάλιο,

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας , σας υποβάλλουμε ένα υπόμνημα για την εξεύρεση ενός κοινού τρόπου δράσης που θα καταλήξει, ελπίζουμε, σε μια βιώσιμη διαχείριση του Κορινθιακού-Πατραϊκού κόλπου.

  • Με βάση τις υποβληθείσες προτάσεις των φορέων, γίνεται μια ¨ατζέντα¨ από την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος.
  • Η περιφέρεια Δ. Ελλάδος συγκαλεί συνάντηση μεταξύ των 4 περιφερειαρχών γύρω από τους κόλπους, που θα συνοδεύονται από έναν σύμβουλο.
  • Στην συνάντηση υποβάλλεται η ατζέντα, συμπληρώνεται και δημιουργείτε ένα νέο υπόβαθρο δράσεως από κοινά αποδεκτές προτάσεις.
  • Δημιουργείτε ένα περιφ. Συμβούλιο ή επιτροπή που θα  εξετάζει τον τρόπο λειτουργίας, τον τόπο και χρόνο συγκεντρώσεων κλπ.
  • Αποστέλλεται πρόσκληση σύγκλισης ευρύτερης σύσκεψης με: τους 4 περιφερειάρχες, τον ΣΠΟΑΚ, τις οικ. Οργανώσεις(ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ΑΛΚΥΩΝ,ΝΗΡΕΑΣ), το ΓΕΟΤΕΕ, τους προέδρους ομοσπονδιών εμπορικών συλλόγων των 4 περιφερειών, έναν εκπρόσωπο από κάθε κλάδο αλιέων, έναν εκπρόσωπο των 5 αναπτυξιακών LEADER, τον Διευθυντή του τμ. ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, το αντίστοιχο τμήμα του Παν/μιου Πατρών κ.α.
  • Δημιουργία μιας νέας πρότασης, αποδεκτής από την πλειοψηφία ή με ομοφωνία των παρευρισκόμενων
  • Οι αρμόδιοι διοικητικοί υπάλληλοι των 4 συνεργαζόμενων περιφερειών, επεξεργάζονται τους τρόπους υλοποίησης των συμφωνηθέντων, με ορίζοντα το τέλος του 2ου εξαμήνου του 2018.

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κουμούτσος

Primary Color

Secondary Color