Στυμφαλία-Ζήρεια: Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO -Stymphalia-Ziria UNESCO World Heritage site

Ο Ingmar Unkel είναι Καθηγητής Περιβαλλοντικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Kiel στη Γερμανία και μελετά τη Λίμνη Στυμφαλία εδώ και 10 χρόνια. Όντας θερμός φίλος της περιοχής μας, απευθύνει κάλεσμα για την προστασία της Στυμφαλίας & της Ζήρειας μέσω της ανάδειξής τους ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η αναγνώριση της περιοχής μας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει διεθνή προσοχή & να υποστηρίξει βιώσιμα την τοπική οικονομία. Το ταξίδι προς αυτή την κατεύθυνση θα μας ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, των ανθρώπων και των πόρων του τόπου μας. Η σημασία της Στυμφαλίας και της Ζήρειας για τους υδάτινους πόρους και συνεπώς για την επιβίωση σχεδόν όλου του νόμου Κορινθίας είναι αδιαμφισβήτητη. Το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας αγκαλιάζει την παραπάνω ιδέα και καλεί ενεργούς πολίτες, επιστήμονες & δημόσιους φορείς να την υποστηρίξουν. Η σχετική δημοσίευση στο Facebook: https://www.facebook.com/Ziria.Networ… Δείτε περισσότερα και λάβετε μέρος εδώ : http://bit.ly/2LngCTM

Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας​  [email protected]​         694 376 5754​

Στυμφαλία-Ζήρεια: Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που ζούμε σε μια τόσο πολύτιμη και ιστορική περιοχή.

 

Ωστόσο, βλέπουμε ότι ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας απειλείται από την υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων και την ενδεχόμενη κατασκευή σύγχρονων ενεργειακών υποδομών.

Στόχος

Να αναδείξουμε την περιοχή της Στυμφαλίας & της Ζήρειας σαν ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τόσο για τον φυσικό όσο και για τον πολιτισμικό της πλούτο.

 

Ασφαλώς μπορεί η περιοχή μας να μπεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς πληροί τα περισσότερα από τα κριτήρια επιλογής.​

Γιατί

Η αναγνώριση της περιοχής Στυμφαλίας-Ζήρειας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει διεθνή προσοχή, φήμη & να υποστηρίξει βιώσιμα την τοπική οικονομία.

 

Παράλληλα, θα υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της περιοχής και συνεπώς την επιβίωση των κατοίκων που εξαρτώνται από τη λίμνη και από το βουνό μας.

 

Το ταξίδι προς αυτή την κατεύθυνση θα μας ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, των ανθρώπων και των πόρων του τόπου μας.

 

Η σημασία της Στυμφαλίας και της Ζήρειας για τους υδάτινους πόρους και συνεπώς για την επιβίωση σχεδόν όλου του νόμου Κορινθίας είναι αδιαμφισβήτητη.

Τι μπορείς να κάνεις

Ας γιγαντώσουμε την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας στην τοπική κοινωνία και στους αρμόδιους δημόσιους φορείς.

 

Πάρε μέρος στις συζητήσεις (και δράσεις) για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

 

Έλα μαζί και βοήθησε να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε βιώσιμα την περιοχή:

  1. για τους μόνιμους κατοίκους
  2. για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο
  3. για τις επόμενες γενιές

 

Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας.

 

Γίνε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας!

 

Δίκτυο Προστασίας Ζήρεια​  ς[email protected]​         694 376 5754​

 

Supporters / Υποστηρικτές:

Professor Ingmar Unkel, Kiel University

Professor Elsa Stamatopoulou, Columbia University

Dr. Nikos Poulopoulos​, University of Missouri

Ziria Protection Network​ – ΔίκτυοΠροστασίαςΖήρειας

 

Active Citizens and interested Groups: Declare your support here.

Ενεργοί Πολίτες και Τοπικοί Σύλλογοι: Δηλώστε συμμετοχή εδώ​.

Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας[email protected]​694 376 5754

 

 

 

 

Act before it is too late!

 

Δράσε πριν να είναι αργά!

 

 

Primary Color

Secondary Color