ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τη Αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου .

 

Επικοινωνία: [email protected]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ

 Τηλ. επικ. :2743095428 

 Ημερομηνία: 20 /2 /2019                                                                                                                                          

Αρ.  πρωτ/λου : 39

e-mail :   [email protected]

                                                                                                                      ΠΡΟΣ :

                                                                                            1) Δήμαρχο  Ξυλοκάστρου  – Ευρωστίνης

                                                                                                       Κύριο Βλάσση Τσιώτο

                                                                                            2)   Κοινοποίηση :Ελίνα Μενούνου

                                                                                                          Αντιδήμαρχο

                ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τη Αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου .

 

Κ .Δήμαρχε,

Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την σπουδαία πράγματι είδηση της δωρεάν παραχώρησης του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο δήμο σας. Αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν πολλά συγχαρητήρια και ελπίζουμε ότι η πενταετής διορία για την αξιοποίηση του κτιρίου να αξιοποιηθεί καταλλήλως και με την δέουσα ταχύτητα. Εμείς που υπογράφουμε την κοινή αυτή αίτηση, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να οργανώσετε μία ανοικτή συνάντηση-διαβούλευση στο πνευματικό κέντρο Δερβενίου μέσα στον μήνα Φεβρουάριο, εί δυνατόν, προλαβαίνοντας τον εκλογικό πυρετό, για την συλλογή προτάσεων.

Δίνοντας το καλό παράδειγμα σας παρακαλούμε να δεχθείτε εκ μέρους μας και σαν ελάχιστη συμβολή στον αγώνα σας τις κάτωθι:

1.Να γίνουν από τώρα όλες οι κατάλληλες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση χρηματοδότησης των απαραίτητων επεμβάσεων (που θα αποφασιστούν) και θα χρειαστεί σαν κτίριο.

2.Σας προτείνουμε μετά την αποπεράτωση των εργασιών να χρησιμοποιηθεί ο χώρος σαν:

α. Έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου.

β. Σαν έδρα του Σ.Π.Ο.ΑΚ.  <ΑΡΙΩΝ>

γ. Να παραχωρηθεί ένα ς ελάχιστος χώρος για την στέγαση όλων των οργανώσεων που ασχολούνται με τον Κορινθιακό Κόλπο και το επιθυμούν.

δ. Να δημιουργηθεί μόνιμη και επισκέψιμη έκθεση φωτογραφίας και προβολής μικρών ντοκιμαντέρ για την γνωριμία του κοινού με τον όμορφο βυθό του Κορινθιακού Κόλπου (με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης της έκθεσης).

ε. Να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα ακροάσεων για την δημιουργία ενός ανάλογου <Αμφιθεάτρου>  που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου-Λυκείου Δερβενίου, καθώς και των κάθε είδους φορέων της πόλης και βεβαίως σαν χώρος προετοιμασίας , παραγωγής, εκδηλώσεων κ.λ.π. για την φιλαρμονική του Δερβενίου

Κ. Δήμαρχε,

ελπίζοντας να λάβετε υπόψιν σας κατά την διάρκεια της διαβούλευσης αυτές μας τις συνολικές  προτάσεις, σας παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμότερα των αισθημάτων μας.

 

                     Με εκτίμηση

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Κύριε Δήμαρχε ,

Στις 20 / 2 / 2019 η Ένωσή μας , έχοντας ζητήσει τη συνεργασία και την συνυπογραφή του παραπάνω κειμένου στις 5 / 2 / 2019 με αρ πρ/λου 35 ,από τον ΣΠΟΑΚ ,το ΠΑΝΔΟΙΚΟ και την ΑΛΚΥΩΝ , σας είχε αποστείλει αυτό το γράμμα σαν συμβολή , τότε , στον αγώνα σας και το επείγων του ζητήματος .

Μη έχοντας πάρει καμία απάντηση στο αίτημα συνεργασίας που σας απευθύναμε , επανερχόμεθα :

Σας αποστέλλουμε το ίδιο γράμμα ,πάντα επίκαιρο ,επισημαίνοντας τις αλλαγές που έχουν γίνει και με 2-3 προτάσεις η διορθώσεις ….

α) Ο ΣΠΟΑΚ – « ΑΡΙΩΝ » τελικά θα στεγαστεί στο Δήμο Αιγιάλειας . Αυτό ίσως να μην αλλάζει το γεγονός ότι ο σύνδεσμος θα μπορούσε και συνεισφέροντας , να πάρει μέρος στον προγραμματισμό .

β) Ο Φορέας Διαχείρισης Κορινθιακού ,που τότε ήταν « άστεγος » και έψαχνε για στέγη ,θα αλλάξει δομή σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου .

γ) Εάν το έργο συνδυάσει Προστασία -Ανάδειξη του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος ( Κορινθιακός κόλπος , μεταξύ άλλων ) και του Πολιτισμού  ( σχολεία ,εκδηλώσεις πολιτισμού  κλπ. ) η Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Παιδείας, ενός μέρους των δαπανών είναι εφικτή .

δ) Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των φορέων που προαναφέραμε και προσθέτοντας τους τοπικούς , παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία της δημιουργίας μιας  «πλατφόρμας » συμβουλευτικού και συμμετοχικού χαρακτήρα  (εφ όσον τους δοθεί η δυνατότητα ) έτσι ώστε το ΚΕΝΤΡΟ να παραμείνει πάντα ζωντανό και δημιουργικό .

ε) Σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη πλέον της νομοθεσίας για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ παντού .

Κύριε Δήμαρχε

Σας προτείνουμε να εξετάσετε με μεγάλη σοβαρότητα μια συνάντηση μαζί σας .

Με εκτίμηση

Ο Εκπρόσωπος της Ένωσης

Γιώργος Παλαμάρης Τηλ . 2743095428

 e-mail :   [email protected] 

 

 

Οργανώσεις – μέλη του ΝΗΡΕΑ : 1) Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, www.sylpyp.gr   2)«Κοινοτοπία» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού www.koinotopia.gr, 3) Οικολογική Κίνηση Πάτρας, www.oikipa.gr  4) Εξωραϊστικός Σύλλογος  Πύργου Κορινθίας «ΕΡΜΗΣ» 5) «Λύσιππος», Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών 6) «Φιλοξενία», Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση www.filox.org,  7) Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου  

Primary Color

Secondary Color