Προς κύριο  Περιφερειάρχη  Δυτικής  Ελλάδος  

 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ-ΠΑΤΡΑΙΚΟΥ
“Ο ΝΗΡΕΑΣ”

Union for the protection of natural and cultural environment of
Corinthian and Patraian Gulfs

“NIREAS”

Επικοινωνία: [email protected]

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΕΛΗΣ

 Τηλ. επικ. :6972902750 

 email :    [email protected]

  Ημερομηνία: 20 /5/2021                                                                                                                                          

Αρ.  πρωτ/λου 73

 

                                                                                                                                               ΠΡΟΣ

                                                                                                            Κύριο  Περιφερειάρχη  Δυτικής  Ελλάδος
 

                                      Θέμα: « Επικαιροποιημένες  Προτάσεις »

                                                                           « ΝΗΡΕΑ »

 

 

  1. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον περιφερειάρχη για την άμεση συνάντηση των 4 περιφερειαρχών γύρω από τους Κορινθιακό-Πατραϊκόκο0λπο
  2.  Να αναλάβει πρωτοβουλία η περιφέρεια δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ) για την δημιουργία ενός    διαπεριφερειακού συμβουλίου, σε μόνιμη βάση, με εξάμηνες συναντήσεις, για τις προόδους που επιτυγχάνουμε.
  3. Να αναλάβει πρωτοβουλία οργάνωσης μιας συνάντησης των 4 περιφερειαρχών με τον ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝ», το ΠΑΝΔΟΙΚΟ, την ΑΛΚΥΩΝ, τον ΝΗΡΕΑ, την ΟΙΚΙΠΑ, εκπροσώπους όλων των κλάδων αλιέων, των προέδρων ομοσπονδιών εμπορικών συλλόγων, το ΕΛΚΕΘΕ και τέλος του Παν/μιου Πατρών. Μοναδικός όρος συμμετοχής: η προσκομιδή προτάσεων που αφορούν τους Κορινθιακό-Πατραϊκό.
  4. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον περιφερειάρχη για την υλοποίηση της πολιτιστικής ενοποίησης των Κορινθιακού-Πατραϊκού. Ενδείκνυται η δημιουργία ενός Forum-συνάντησης με καλεσμένους ιστορικούς, αρχαιολόγους, κοινωνιολόγους κλπ. Να προσκληθούν μόνον όσοι προσκομίζουν προτάσεις (αφού ενημερωθούν εκ των προτέρων.
  5. Να προταθεί η δημιουργία μιας κοινής βάσης Τουριστικής Προβολής των δύο κόλπων συνολικά (παγκόσμιας μοναδικότητάς, στα δελφίνια, στην γεωλογία, στην αρχαιολογία, στην ιστορία κλπ.).
  6. Πληροφόρηση των αντίστοιχων πανεπιστημίων του εξωτερικού ανά των πλανήτη για τις γεωλογικές μοναδικότητες του κόλπου και πρόσκληση σε συνεργασία μαζί τους.
  7. Εφ όσον και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, προτείνουμε την διοργάνωση ενός Παν-Μεσογειακού συνεδρίου με θέμα τις Μέδουσες με την συνεργασία της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος του Παν/μιου Πατρών, του ΕΛΚΕΘΕ και του ΝΗΡΕΑ, με τόπο διεξαγωγής την μεγάλη αίθουσα Παν/μιου.
  8. Διοργάνωση μιας διημερίδας” Περιβάλλον και Πολιτισμός¨. Αφιερώνοντας μια ημέρα για κάθε ενότητα και με συμμετοχή επιφανών ομιλητών απ’ όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία  της Ακαδημίας Αθηνών με το Παν/μιο Πατρών, του ΕΛΚΕΘΕ και του ΝΗΡΕΑ.

 

 

Οργανώσεις – μέλη του ΝΗΡΕΑ : 1) Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, www.sylpyp.gr   2) Οικολογική Κίνηση Πάτρας, www.oikipa.gr   3)«ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού www.koinotopia.gr,  4) Εξωραϊστικός Σύλλογος  Πύργου Κορινθίας «ΕΡΜΗΣ» 5) «Λύσιππος», Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών 6) «Φιλοξενία», Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση www.filox.org,   

Primary Color

Secondary Color