ΠΡΟΣ : Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Οργανώσεις

 

Παλαμάρης Γιώργος

Τηλ. επικ. :2743095428

 

Ημερομηνία: 5 /2 /2019

Αρ. πρωτ.  : 35

                                                                                                            

                         ΠΡΟΣ :

Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

                         Κοινοποίηση

                        1) Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού <ΑΛΚΥΩΝ>

                                            2)Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού     ΣΠΟΑΚ  <ΑΡΙΩΝ>

                       3) Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων  ΠΑΝΔΟΙΚΟ

 

Κ .Δήμαρχε,

Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την σπουδαία πράγματι είδηση της δωρεάν παραχώρησης του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο δήμο σας. Αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν πολλά συγχαρητήρια και ελπίζουμε ότι η πενταετής διορία για την αξιοποίηση του κτιρίου να αξιοποιηθεί καταλλήλως και με την δέουσα ταχύτητα. Εμείς που υπογράφουμε την κοινή αυτή αίτηση, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να οργανώσετε μία ανοικτή συνάντηση-διαβούλευση στο πνευματικό κέντρο Δερβενίου μέσα στον μήνα Φεβρουάριο, εί δυνατόν, προλαβαίνοντας τον εκλογικό πυρετό, για την συλλογή προτάσεων.

Δίνοντας το καλό παράδειγμα σας παρακαλούμε να δεχθείτε εκ μέρους μας και σαν ελάχιστη συμβολή στον αγώνα σας τις κάτωθι:

1.Να γίνουν από τώρα όλες οι κατάλληλες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση χρηματοδότησης των απαραίτητων επεμβάσεων (που θα αποφασιστούν) και θα χρειαστεί σαν κτίριο.

2.Σας προτείνουμε μετά την αποπεράτωση των εργασιών να χρησιμοποιηθεί ο χώρος σαν:

α. Έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου.

β. Σαν έδρα του Σ.Π.Ο.ΑΚ.  <ΑΡΙΩΝ>

γ. Να παραχωρηθεί ένα ς ελάχιστος χώρος για την στέγαση όλων των οργανώσεων που ασχολούνται με τον Κορινθιακό Κόλπο και το επιθυμούν.

δ. Να δημιουργηθεί μόνιμη και επισκέψιμη έκθεση φωτογραφίας και προβολής μικρών ντοκιμαντέρ για την γνωριμία του κοινού με τον όμορφο βυθό του Κορινθιακού Κόλπου (με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης της έκθεσης).

ε. Να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα ακροάσεων για την δημιουργία ενός ανάλογου <Αμφιθεάτρου>  που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου-Λυκείου Δερβενίου, καθώς και των κάθε είδους φορέων της πόλης και βεβαίως σαν χώρος προετοιμασίας , παραγωγής, εκδηλώσεων κ.λ.π. για την φιλαρμονική του Δερβενίου

Κ. Δήμαρχε,

ελπίζοντας να λάβετε υπόψιν σας κατά την διάρκεια της διαβούλευσης αυτές μας τις συνολικές  προτάσεις, σας παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμότερα των αισθημάτων μας.

Με εκτίμηση

Οργανώσεις – μέλη του ΝΗΡΕΑ : 1) Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, www.sylpyp.gr   2)«Κοινοτοπία» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού www.koinotopia.gr, 3) Οικολογική Κίνηση Πάτρας, www.oikipa.gr  4) Εξωραϊστικός Σύλλογος  Πύργου Κορινθίας «ΕΡΜΗΣ» 5) «Λύσιππος», Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών 6) «Φιλοξενία», Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση www.filox.org,  7) Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου  

Primary Color

Secondary Color