Απαράδεκτη τυχόν μετακίνηση του νέου ταχέος σκάφους του Λιμεναρχείου Πατρών.

26 Ιουνίου 2018

Αρ.Πρωτ. : 22,

 

ΠΡΟΣ :

  1. Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γρ. Υπουργού, Αθήνα
  2. Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτιο Ράπτη, Αθήνα

ΚΟΙΝ:   Κ.  Λιμενάρχη Πατρών, Πάτρα

ΘΕΜΑ:  Απαράδεκτη τυχόν μετακίνηση του νέου ταχέος σκάφους του Λιμεναρχείου Πατρών.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,

Από πρόσφατη αναφορά προς εσάς του Πανελληνίου Δικτύου Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων, η οποία μας κοινοποιήθηκε, πληροφορούμαστε ότι σε κύκλους των Αθηνών διακινείται επίμονα η φήμη ότι το νεοαποκτηθέν (προ μηνός περίπου) από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών σύγχρονο ταχύ σκάφος τύπου «σφήνα», πρόκειται εντελώς απροσδόκητα και ανεξήγητα να μετακινηθεί σε Λιμεναρχείο άλλης περιοχής.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και την ανυποχώρητη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διότι, κάτι τέτοιο θα μειώσει τις δυνατότητες του Κ.Λ. Πατρών για ταχεία επέμβαση και θα ευνοήσει αντικειμενικώς τα αλιευτικά εκείνα συμφέροντα που αλιεύουν με καταστροφικούς τρόπους σε περιοχές μη επιτρεπόμενες, δίνοντάς τους το χρόνο να τηρήσουν τα προσχήματα απομακρυνόμενοι από αυτές πριν υπάρξει έμπρακτη δυνατότητα ελέγχου.

Κάθε ενδεχόμενο επομένως για απομάκρυνση του νέου σκάφους από την Πάτρα πρέπει να αποκλειστεί, και παρακαλούμε όπως έχουμε την άμεση γραπτή διαβεβαίωσή σας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά ότι αντιθέτως το ισχυρό αυτό εργαλείο για την πάταξη της παράνομης αλιείας, θα έχει μόνιμη τη θέση του στο πολύ σημαντικό Κ.Λ. Πατρών.

Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κουμούτσος

Κάτω Αχαΐα, Αχαΐα

Οργανώσεις – μέλη του ΝΗΡΕΑ : 1) Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, www.sylpyp.gr   2)«Κοινοτοπία» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού www.koinotopia.gr, 3) Οικολογική Κίνηση Πάτρας, www.oikipa.gr  4) Εξωραϊστικός Σύλλογος  Πύργου Κορινθίας «ΕΡΜΗΣ» 5) «Λύσιππος», Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών 6) «Φιλοξενία», Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση www.filox.org,  7) Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου.

Primary Color

Secondary Color